Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвНе съм против повишението на пенсиите, а против

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвНе съм против повишението на пенсиите, а против
Коментари Харесай

Милен Велчев: Половината пенсии стават минимални пенсии

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Не съм срещу покачването на пенсиите, а срещу метода, по който се прави покачването. Не редно всички пенсии да се усилват еднообразно, първо с по 50 лв., след това с по 120 лв. и да се усили минималната пенсия най-вече, с което половината пенсии стават минимални пенсии. Тогава къде отива тласъкът за хората да работят повече, да изкарват по-високи приходи и да се обезпечават надлежно за по-високи пенсии вбъдеще, когато те знаят че след няма и 10-15 години тази разлика в пенсиите, които те са проработили, ще бъде изядена от идващото благодеяние от страна на държавното управление. 

Това сподели икономистът Милен Велчев в " Пресечна точка " по Нова Тв.

Другото ми несъгласие е, че не считам, че е редно в интервал по този начин на междувластие, когато ръководи служебно държавно управление, от който и да е назначавано то, за няколко месеца в този момент имаме второ служебно държавно управление, да се вземат такива съществени решения за развиване на пенсионния модел, каквито отчасти да кажем се взеха в последните седмици. Защото идващото парламентарно болшинство, което излъчи постоянно държавно управление, с право ще каже: вързахте ми ръцете, в този момент аз по какъв начин да заплащам тези пенсии, и ще бяга от отговорността за това, което може да се случи и негативите в стопанската система, добави Милен Велчев.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР